Mýdlo

Pepparkaka Mýdlo

Poslední mýdlo tohoto roku jsem nazvala Pepparkaka, podle švédských perníčků, které dělám každoročně, mimochodem jsem tyto úžasné křupavé perníčky začala péct ještě předtím než jsem vůbec přijela do Švédska.

Mýdlo se jmenuje podle perníčků proto, že jsem použila koření, které se používá při pečené těchto perníčků a to hřebíček, skořice, zázvor a kardamom.

Celé složení je toto:

Olivový olej 50% (infuze levandule a měsíček)

Hovězí lůj 30%

Kokosový olej 17%

Ricinový olej 3%

Hřebíček, Kardamom, Zázvor, Skořice, Kakao, Cetearyl alkohol a Med.

Směs koření jsem přidala jak do olejů, tak do vodní složky. Do stopy šlo mýdlo velmi rychle, což ale nebylo překvapení vzhledem k použití koření, které urychluje a také medu.

čerstvé mýdlo

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

cs_CZCzech